Gratis een looprek lenen in Roosendaal voor 3 maanden

Heeft u tijdelijk een looprek nodig ? U kan deze gratis lenen voor 3 maanden bij Zorgpark Roosendaal.

U kan de rollator bij ons ophalen dinsdag t/m donderdag van 09:00 tot 16:00 uur. Het is gratis parkeren op ons eigen terrein. Heeft u nog vragen, wij staan u graag te woord via 0165-560300

Wanneer een wandelstok onvoldoende steun biedt, dan is een looprek misschien een uitkomst. Een looprek is een eenvoudig loophulpmiddel dat lijkt op een rollator. Alleen hebben veel looprekken geen wieltjes. U kunt een looprek met beide handen vastpakken. Een looprek zorgt daardoor voor stabiliteit wanneer u zwaar moet steunen tijdens het staan en lopen. Een looprek is vooral geschikt voor gebruik binnenshuis.

Een looprek is een handig hulpmiddel wat een goede houvast geeft tijdens het lopen of opstaan. Het looprek is de voorloper van de rollator en is feitelijk een aluminium rekje welke met 2 handen vastgehouden wordt en bij iedere stap door de gebruiker voor zich op de grond gezet word. Bij iedere stap dient het looprek opgetild te worden en weer naar voren geplaatst te worden. Dit kan erg intensief zijn voor de gebruiker dus is het looprek meer geschikt om korte afstanden te overbruggen dan voor langere. Een looprek is ideaal wanneer een rollator bijvoorbeeld te snel voor personen rolt en er hierdoor gevaarlijke situaties ontstaan.