Wanneer moet ik de accu’s opladen?

Op het dashboard bevindt zich een accu-indicatiemeter. Zodra u rijdt geeft deze de juiste status van de accu aan. Het beste moment om de accu’s op te laden is als de accu-indicatiemeter in het rode gedeelte staat. Indien de accu’s worden opgeladen als de meter nog in het groene gedeelte staat, zal dit de levensduur van de accu’s verkorten.
Hoe laad ik de accu’s op?

Volg altijd onderstaande procedure op:

Zet de contactsleutel of -schakelaar van de scootmobiel in de UIT-positie en verwijder de sleutel.
Steek de acculaadplug in het laadcontact op de scootmobiel (afhankelijk van het model: op de stuurkolom of op de accupack).
Stop de stekker van de lader in het stopcontact.

De acculader gaat de accu’s nu opladen: er gaat een groen indicatielampje op de acculader branden als de accu’s volgeladen zijn.

Hoe lang moet ik de accu’s opladen?

Het beste is om de accu’s ‘s avonds op te laden en deze er ‘s morgens weer af te koppelen. De normale laadtijd is 10 uur. Het is beter om de laadcyclus niet te onderbreken, dit gaat ten koste van de evensduur van de accu’s.
Hoe weet ik dat de accu’s opgeladen zijn?

Voor alle type acculaders geldt dat een groene L.E.D. of groen brandend lampje aangeeft dat de lader klaar is met laden, de accu’s zijn vol.
Kunnen de accu’s teveel worden opgeladen?

Nee, de acculader stopt automatisch met laden als de accu’s vol zijn.
Is het erg dat de acculader heet wordt?

De acculader kan tijdens het opladen zeer heet worden, wel tot 65 graden Celsius. De lader kan niet ontploffen. Als er een probleem is zal de veiligheidszekering doorbranden.
Moet ik de accu’s onderhouden?

Nee, de scootmobiel heeft onderhoudsvrije accu’s. Wel is het belangrijk dat de accu’s op de juiste wijze worden opgeladen.
Hoe lang is de garantie op accu’s?

Op alle onderdelen, die aan verbruiksslijtage onderhevig zijn geldt een garantie van 6 maanden. Dit is ook van toepassing op de accu’s.
Hoe lang gaan accu’s mee?

De accu’s zijn de brandstof voor uw scootmobiel. Gedurende de jaren van gebruik van de scootmobiel moeten een aantal keren de accu’s vervangen worden. Accu’s gaan normaal gesproken 6 tot 24 maanden mee, afhankelijk van wijze van laden en de intensiteit van gebruik.
Wat moet ik doen als de scootmobiel 6 maanden of langer niet gebruikt wordt?

Accu’s lopen altijd langzaam leeg. Als de accu’s onder de 80% lading komen, kan dit ten koste van de levensduur gaan. Om dit te voorkomen dient u de accu’s eens per maand op te laden.

Similar Posts

Geef een reactie